STEM

Op Sint-Jozef Humaniora willen we alle leerlingen de kansen geven die ze verdienen. Naast een zeer kwalitatieve Klassieke Pool (Latijn/Grieks) en een uitdagende economische richting, vinden ook sterk wetenschappelijk gerichte leerlingen bij ons hun gading.

In de eerste graad voorzien we in heel wat STEM-activiteiten:

  • lessen techniek, natuurwetenschappen en wiskunde;
  • in het keuzegedeelte is er STEM (in het eerste jaar 1 of 2 lestijden per week en in het tweede jaar 2 lestijden tweewekelijks);
  • Leerlingen van de eerste graad met een gezonde interesse voor techniek kunnen tussen de middag op maandag inschrijven voor T4U: onze plaatselijke techniekclub. De kostprijs hiervoor bedraagt €10. Je kunt er LegoMindstorms programmeren, leren vliegen met drones, programmeren met Scratch, kasten ontwerpen en bouwen, … onder de deskundige leiding van de gemotiveerde leerkrachten. Een portie basiskennis, een flinke scheut creativiteit en veel doorzettingsvermogen leiden er tot indrukwekkende resultaten.
  • werkgroep Natuur & Wetenschap (alle leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar kunnen op geregelde tijdstippen (7 à 8 keer per jaar) intekenen voor een activiteit op school (op woensdagmiddag) of een excursie (op zaterdag).
  • diverse vakexcursies wetenschappen

Op Sint-Jozef Humaniora kunnen dus alle leerlingen van de eerste graad (ook leerlingen die kiezen voor Klassieke talen) deelnemen aan de STEM-activiteiten. Omdat we op het vlak van STEM-activiteiten een voortrekkersrol spelen werd Sint-Jozef Humaniora officieel lid van de STEM-academie (meer info hier), een label waarop we als school best trots zijn.

In de tweede graad zitten STEAM (derde jaar) en STEM-labo (vierde jaar) verankerd in onze studierichting natuurwetenschappen.

In de derde graad wordt het STEM-programma verder geïntegreerd.

Niet onbelangrijk: alle wetenschapslokalen op school werden het voorbije decennium volledig gerenoveerd en zijn dus helemaal klaar voor de toekomst. Kom gerust even verifiëren op onze infodag!